Skip to the main content

Uitslag viertallen competitie Stepbridge

In de 2e Stepbridge Viertallen Competitie (februari/maart 2021), georganiseerd door Betuwe Bridgeclubs zijn alle wedstrijden gespeeld. De complete eindstand vind je op de website van BC 3 Sans-Atout.

Aan deze competitie deden paren mee van zowel Betuwe Bridgeclubs als van Lingewaard. De winnaars in de lijnen zijn:

  1. Majaster
  2. de Four Tops
  3. Klavertje Elf
  4. VOOP
  5. Klavertje 4

Achter de zeer creatief bedachte namen van de teams gaan natuurlijk echte mensen schuil en dus ook leden van Doublet. Voor wie zich afvraagt waar de naam Majaster voor staat: Marian, Jaap, Steef en Erik. Van harte proficiat met jullie winst in de A-lijn. Niet één wedstrijd verloren. Een knappe score van 70 punten (uit maximaal 100 bij 5 wedstrijden)

De swingende Four Tops werden gevormd door Ton Le Congé, Remie Vermeulen, Gerda Broenland en John Verploegen. Zij hebben vast meer dan 4 tops gehaald. Met een score van 51 punten (uit maximaal 80 bij 4 wedstrijden).

In de C-lijn was het niet alleen een kwestie van geluk dat Klavertje Elf met de eer ging strijken. Erik Remmerde, Stien Wisserhof, Jeanet Huijser en Corina van Dam hebben er hard voor gestreden. Een score van 59 (uit max 80) viel hen ten deel.

En dan de D-lijn: Istvan Valkenburcht, Hans Poppelier, Thea en Joop van Ooijen werden glansrijk 1e met team VOOP en 56 uit 80 punten. Henny, Liz, Toos en Ria hebben lang nagedacht over een passende naam voor hun team en kwamen uit op Double Trouble met een verwijzing naar de Bemmelse clubnaam. Ondanks het harde werk, viel het resultaat met een laatste plaats tegen, maar het viertallen is goed bevallen en een volgende keer doen ze zeker weer mee.

Tot slot in de E-lijn werden Tini Vernooij, Ria Konings, Ans Hoenselaar en Ank Bouwmans 1e met een fraai puntenaantal van 61 uit 80 punten. Dat mag ook wel als je Klavertje 4 heet.

Namens Doublet deden verder nog mee Team Conference (Lini, Adje, Theo en Jetta) in de B-lijn en Team de Vrollies (Marian, Mia, Dorie en Ans) in de E-lijn.

Viertallen is niet bij iedereen bekend, maar hartstikke leuk en spannend. Het tempo en de dynamiek is anders dan in een parenwedstrijd en hopelijk krijgt deze wedstrijdvorm (via Stepbridge óf in de zaal) een vervolg en raken meer leden geïnteresseerd.

Andere artikelen
Van de voorzitter

Van de voorzitter

Beste leden, Sinds 10 maart 2020 hebben we door de coronacrisis niet meer fysiek kunnen bridgen....

14/06/2021 - Hans Geenen
Bridgecursussen 2021/2022

Bridgecursussen 2021/2022

Beginnerscursus bridge Nu de vooruitzichten om samen te komen gunstiger worden, vinden we...

14/06/2021 - Steef Weijers
Zomercompetitie 2021 via Stepbridge

Zomercompetitie 2021 via Stepbridge

Net als in 2020 kunnen we als gevolg van de Corona pandemie, de zomercompetitie die traditiegetrouw...

29/05/2021 - Henny van Gogh-Wever